0 850 303 06 99 [email protected] Folkart Towers A Kule K:26 D:2601 Bayraklı - İzmir

Adımınızı Attığınız Anda İhtiyacınız Olan Temel SEO Araçları

Arama motorunda görünür olmadan, kullanıcıların aradıkları kelimelerde bulunur olmadan internet siteniz için harcadığınız onca emek ve zaman size olumlu bir şekilde geri dönmeyecektir. Peki arama sonuçlarında başarı elde etmek için yaptığımız çalışmaların doğruluğunu ve takibini nasıl yapacağız? Bu sorunuza cevap olacak bir kaç temel SEO aracını kısaca anlatacağız bu yazımızda.

Keyword Planner: Google’ın araçlarından olan Keyword Planner ile istediğiniz herhangi bir kelimenin veya kelimelerin benzerlerini ve aylık arama hacimlerini görebilirsiniz.
Keywordtool.io: Keyword Planner ile benzer olan bu araç ile Google, YouTube, Bing, Amazon ve App Store platformları için ayrı ayrı arama hacmi sonuçlarına erişebilirsiniz.
Httpstatus.io: Bu araç ile de sayfalarınızın durum kodlarına ulaşabilirsiniz. Sayfalarınız arasında herhangi bir yönlendirme olup olmadığını, varsa kalıcı veya geçici yönlendirme olduğunu, sayfanızın çalışıp çalışmadığını görebilirsiniz.
Yapıcal Veri Test Aracı (Structured Data Testing Tool): Google’ın araçlarından olan bu araç ile sayfanıza eklediğiniz schema.org veya breadcrumb gibi yapısal verilerin varlığını ve doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.
GTMetrix: Sayfa hızını ölçen bu araç da oldukça önemli. Sayfa hızının SEO faktörleri arasında yer almasından sonra önem kazanan sayfa hızı konusunu, GTMetrix aracı ile ölçümleyebilir, sayfanızın hızı düşükse sorunun nelerden kaynaklandığını görebilirsiniz.
Browseo: Arama motorunun sayfanızı nasıl gördüğünü gösteren Browseo aracı, aynı zamanda SEO anlamında önemli olan sayfa başlığı, meta açıklaması gibi kısımları da veriyor.
Screaming Frog: Site içi SEO anlamında kapsamlı bir rapor sunan Screaming Frog SEO Spider ile sayfanızın teknik anlamda çift sayfa, 404 sayfaları, eksik başlıklar ve meta açıklamaları gibi tüm hata ve eksiklerine ulaşabilir, detaylı bir rapor elde edebilirsiniz.
Open Site Explorer: Sayfanızın site içi ve site dışı linklerini veren bu araç ile size link veren siteleri görebilir, zararlı linkleri tespit edebilirsiniz.
Google Analytics: Arama trafiğini, sayfalarınızın tıklama oranları, ziyaretçilerin sayfada kalma süresi gibi çok kapsamlı metrikler veren Google Analytics ile ziyaretçilerinizin davranışlarını analiz edebilir, arama trafiğinizi takip edebilirsiniz.

Bir kullanıcı herhangi bir web sitesini aramak istediğinde taracı aracılığıyla ilgili web sayfasının bulunduğu sunucu sayfayı görüntülemek için istek gönderir. Web sitesinin sunucusu ise tarayıcıya üç haneli HTTP durum kodları ( http Status Code) ile yanıt verir.

HTTP durum kodları istenen URL’lerin durumu hakkında bilgiler sağladıkları için SEO uzmanları tarafından önemlidir.

HTTP denetleyicisi (HTTP checker) veya yönlendirme denetleyicisi (redirect checker) herhangi bir web site URL’sinin HTTP yanıt başlıklarını analiz ederek yüksek performanslı bir web sitesi sağlanmasına yardımcı olur.

Eğer dilerseniz arama sonuçlarında başarı elde edebilmenin bir yolu olarak HTTP durum kontrol araçlarına dair daha detaylı bilgi almak isterseniz buradaki makaleyi ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × two =